Over de Podcast

Als ieder bedrijf een software bedrijf is of wordt, dan moet ieder bedrijf weten hoe je goede software ontwerpt. En om software te ontwerpen heb je ontwerpers nodig. En als je een groot bedrijf bent met veel software heb je veel ontwerpers nodig. En deze ontwerpers en hun ontwerpen moeten op een logische, prettig en efficiënte manier waarde toevoegen aan software development en de klantbeleving. Dat is UX Management.

In deze podcast gaat Frank de Wit in gesprek met Nederlandse UX Design teamleiders over de uitdagingen die zij tegenkomen, de stappen die zij nemen, de successen en tegenvallers en wat het intern voor een organisatie betekent om de klant echt centraal te zetten.

De podcast is te vinden op

Over de gasten

Frank gaat in deze podcast in gesprek met mensen in rollen zoals UX Lead, Head of UX, Director of UX, UX Manager, CX Manager of een nog wat ongedefinieerde rol die nog moet worden uitgevonden. Wat deze rollen gemeen hebben is dat ze leiding geven aan mensen en teams die een verandering in de organisatie veroorzaken hoe ze zijn georganiseerd, werken en zich aanpassen om de klant écht centraal te zetten en user centric te worden om zodoende een positieve impact te maken op de klantbeleving en het bedrijfsresultaat.

Over Frank de Wit

Foto Frank de WIt

Frank de Wit (’79) begon in 2000 in digital design als freelance front-end developer maar snel nam design de overhand. Na de eerste 10 jaar voor zichzelf en bureaus gewerkt te hebben maakte hij de overstap naar de vraag-kant om te ontdekken of hij zich staande kon houden als ontwerper binnen een corporate. Een vraag die nog steeds centraal staat in deze podcast; hoe kan design zich zichtbaar maken en staande houden binnen grote organisaties.

Bij de ANWB begon hij als Interactieontwerper en werkte hij in 10 jaar tijd als Lead UX, Manager UX en Manager CX. In die 10 jaar groeide het UX team van 4 naar 18 designers en researchers, 2 Product Owners en 4 Service Designers. De development organisatie transformeerde van waterval naar Agile werken waarbij design en research in de vorm van een eigen research lab een prominente rol speelde. User centricity was daarmee niet meer onderdeel van een enkel project maar van de gehele aanpak van software development die impact had op de klantbeleving in de gehele klantreis en op alle touchpoints.

Frank werkt sinds begin 2020 als consultant en interim Manager UX Research & Design voor internationale bedrijven als Alphabet, Signify en TOPdesk. Daarnaast geeft hij trainingen, faciliteert workshops en is hij een coach en mentor voor designers en researchers.

Volg Frank op

Heb je een idee? Een vraag of wil je gewoon iets laten weten? Stuur een e-mail naar podcast@uxmanagement.nl.