S01E03 – Sander Haaksma, UX Lead bij Aan de slag met de Omgevingswet

Sinds zijn Sander Haaksma zijn afstuderen in 2003 heeft hij bakken ervaring opgedaan als usability consultant en interactie ontwerper. Daarbij staat gebruikersvriendelijkheid altijd voorop en zoekt hij actief de samenwerking met andere disciplines. Sander werkt momenteel voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Met ontwerpers die onderdeel zijn van diverse overheidsinstanties werkt hij samen aan 1 loket voor de fysieke leefomgeving. Binnen de overheid brengt dit specifieke uitdagingen met zich mee waar Sander op in gaat in deze 3 UX Management Podcast.

Sander in deze aflevering van de UX Management Podcast:

Je moet proberen de werkzaamheden van anderen en UX in elkaar te vlechten zodat het voor hun geen extra werk is maar wel een beter resultaat oplevert

Bij ons is toegankelijkheid ontzettend belangrijk, het is zelfs zo dat daar in de tweede kamer vragen over worden gesteld

Ik promoot geen design of UX, ik kijk naar de problemen die anderen hebben en help ze die op te lossen