S01E10 – Sophie Kommer, Product Manager Engagement bij Squla

Sophie heeft na haar opleiding Industrieel Product Ontwerp aan de TU Delft  6 jaar aan bureau zijde gewerkt. Vanwege haar passie voor de educatieve sector is Sophie actief op zoek gegaan naar bedrijven die werkzaam zijn in deze sector waar ze Squla tegenkwam. Squla sprak direct aan en omdat het bedrijf veel werk zelf intern doet heeft Sophie de stap van bureau zijde naar Squla gemaakt.

In dit gesprek bespreekt Frank met Sophie hoe Squla als digital native is ingericht en welke verschillen er zijn met traditionele bedrijven, welke metrics Squla gebruikt om te weten of ze met hun product op de goede weg zitten en hoe het is om usability onderzoek te doen met kinderen.

In een usability test met kinderen zijn ze ontzettend eerlijk

Wij zijn ons heel bewust dat wij volwassen zijn die iets voor kinderen maken, daardoor gaat het redelijk vanzelf om iets aan de gebruikersgroep voor te leggen

Voor Squla is efficacy een belangrijke meetfactor. Hoeveel heeft de gebruiker, het kind nu eigenlijk geleerd?

Links