S01E09 – Sander Viegers, Head of Design bij Rabobank

Sinds 2017 is Sander Head of Design bij de Rabobank en sindsdien heeft hij een team en cultuur neergezet die impact heeft op alle producten en diensten van de bank. Zijn ervaring in Amerika bij Microsoft Office en Amazon en vervolgens Catawiki in Nederland komt hierbij goed van pas. Door aspecten van deze digitale natives mee te nemen zijn Sander en zijn team actief betrokken bij de digitale transformatie van de Rabobank.

In deze aflevering spreekt Frank met Sander over Zijn rol als Head of Design binnen de organisatie en richting zijn team, hoe Sander een plek binnen de Rabobank weet te vestigen voor Design door op 3 thema’s te sturen en waarom een Conceptcar ook binnen een bank relevant is.

Als designer moet je altijd vertellen wat je doet, waarom je het doet en het dan doen

Wij zijn als design discipline verantwoordelijk voor om het beste van design naar de bank te halen

De verdeling tussen maker time en meeting is een spectrum en de enige die weet waar dat optimum ligt ben jij als designer

Links