S01E05 – Coen de Heer, Head of UX bij de ANWB

Coen de Heer begon zijn carrière als .Net developer maar kwam er al snel achter dat contact met de klant en gebruikersvriendelijke producten ontwerpen meer zijn passie waren. Via agencies en na flink wat ervaring opgedaan te hebben in projecten aan de klantzijde kwam hij als Head of UX bij de ANWB terecht. Daar houdt hij zich sinds 4 jaar bezig met het doorontwikkelen van het design team en de design discipline binnen de vereniging met 4,7 miljoen leden.

In deze aflevering van de UX Management podcast vertelt Coen over zijn rol richting zijn design team en die richting de organisatie, design for scale en welke rol design speelt bij het doorbreken van de silo’s binnen de grootste vereniging van Nederland.

Wij zijn actief bezig om te transformeren van silo denken, naar journey doen

Organisaties die al ver zijn met het klankdenken ervaren dat ze niet snel uitgeleerd zijn

Het is een kwestie van jaren om de klantbeleving, de klantreis en de verbinding tussen verschillende producten zichtbaar te maken