S01E06 – Jennie Huijboom, Hoofd Online UX de ABN AMRO

Jennie Huijboom is opgeleid tot industrieel ontwerper aan de TU Delft en is 16 jaar geleden na een aantal jaren aan de bureau zijde in dienst getreden bij ABN AMRO bank en is met het design team meegegroeid waar ze eerst nog leiding gaf aan 5 ontwerpers zijn het er nu 50.

In deze aflevering van de UX Management podcast vertelt Jennie over haar rol als Hoofd Online UX bij ABN AMRO, het Center Of Expertise waarin de verschillende disciplines bij elkaar komen en de UX Carroussel waar wekelijks usability onderzoek wordt uitgevoerd.

We zijn van de harde KPI’s af en hanteren voor coaching en beoordeling een design manifest met competenties

Wij hebben een customer insights platform waarin al onze onderzoeken en klantinzichten verzameld worden

Uiteindelijk wil je iemand op het hoogste niveau die volledig customer centric is