S01E07 – Jelmar van Voorst, Manager UX bij Jumbo Supermarkten

Jelmar van Voorst is zo’n 5 jaar geleden gestart bij Jumbo als UX Pathfinder, een rol die hem in staat stelde om met de al aanwezige designers het design team op te zetten binnen de IT afdeling. Sinds een maand of 8 heeft Jelmar de overstap gemaakt naar de business om UX daar verder te ontwikkelen als Manager UX.

In deze aflevering bespreek ik met Jelmar hoe UX is georganiseerd binnen Jumbo supermarkten en wat Jelmar zijn rol daarin is geweest, welke rol UX Research & Design heeft op de backlog van nu en de strategie van morgen door de voice of the customer te zijn en het belang van samenwerken.

UX Research is als een radar voor de organisatie om potentiële verbeter kansen te signaleren en tegelijkertijd een kompas voor de toekomst

UX Designers zijn ontzettend goed in het ontastbare tastbaar maken en te laten zien wat de toekomst zou kunnen zijn.

Wij valideren de grootste aanname die we doen zo vroeg mogelijk met zo min mogelijk middelen